Gott Nytt År!

glas

glas2glasdekoration
dukningglas3

Foto: Better Homes and Garden

Rea hos Lombok

Nu har det engelska företaget Lombok 50% rea på en del av sina varor. Här är ett utval av några saker som jag tycker är snygga.

vas lombokljus lombokkafarr lombokvaser lombok

Foto: Lombok

God Jul!

Med dessa julkort vill jag önska er alla en riktigt God Jul! Vill ni titta på julkort som jag har gjort tidigare så kan ni kolla här och här.

julkort7
julkort4
julkort6
julkort8
julkort11
julkort9
julkort5
julkort12
julkort10
julkort3
julkort
julkort2

Foto: © Johanna / Inredning & pyssel
Vänligen fråga först om du vill låna bilder som jag har fotograferat!

Juldukning från Better Homes and Garden

Tidigare idag visade jag några dukningstips från Martha Stewart. Jag lovade då att även visa tips från Better Homes and Garden, så här kommer de nu.

dukning bhgdukning bhg2dukning bhg3dukning bhg4

Foto: Better Homes and Garden

Juldukning av Martha Stewart

Om du behöver tips och inspiration inför juldukningen så tycker jag att du ska ta dig en titt hos Martha Stewart. Hon har alltid massa bra tips. Här har jag valt ut några enkla dukningar som kan inspirera. Senare idag kommer jag även visa dukningstips från Better Homes and Garden.

dukning1dukning6
dukning4

Foto: Martha Stewart

Julklappstips 21 december

Nu är det inte många dagar kvar till julafton och detta blir mitt sista julklappstips. Jag gillar verkligen Cult Designs serie Gracilis, speciellt i asfaltsgrått! Jag har en ljusstake i serien som står bredvid min diskmedelflaska.

Cult Design diskmedelflaska


En julklapp som jag skulle bli jätteglad att få är en kruka i serien. De finns i olika storlekar och den billigast kostar strax under hundra kronor. De kan beställas på Mias online eller för närmsta återförsäljare kolla här.

Cult krukaCult kruka

Foto: © Johanna / Inredning & pyssel & Cult Design
Publiserad med tillåtelse

Blommor från Better Homes and Garden

Jag hittade några härliga blomsterarrangemang hos Better Homes and Garden. Jag gillar speciellt den första bilden. Tycker det är snyggt med kottarna som ligger i krukan.

blommor3blommor2blommor4blommor bhg

Foto: Better Homes and Garden

Julklappstips 20 december

Dagens julklappstips är handgjorda ägg i aluminium från Bolia. De finns i tre olika storlekar och kostar från 79 kronor.

alu egg

Foto: Bolia

Julpynt hos Better Homes and Garden

Igår tittade jag runt på Better Homes and Gardens hemsida efter julinspiration. Jag hittade många härliga bilder, så det kommer bli några inspirationsinlägg därifrån de närmsta dagarna. Jag börjar med ett inlägg med julpynt av kulor och annat. Jag har även tänkt visa dukningar och blomsterarrangemang, men det tar jag senare eller imorgon.

bhg8bhg3bhg7bhg6

Foto: Better Homes and Garden

Julklappstips 19 december

Dagen tips kommer från Åhléns. Deras glas Favorit är enkla, men ändå snygga tycker jag! De kostar 55 kronor per glas och finns som vinglas, champagneglas och martiniglas.

glas Åhlens

Foto: Åhléns
Publicerad med tillåtelse

Julklappstips 18 december

För några månader sen skrev jag om att jag ville ha ett tidningsställ. Jag hade hittat Plutoprodukters tidningsställ i metall och det gillar jag. Det är säkert fler än jag som vill ha tidningsställ till alla sina inredningstidningar, så därför får den bli mitt julklappstips idag. Finns bland annat att köpas hos Favoritsaker för 295 kronor, men jag såg att varan är åter i deras lager i mitten av januari. Men närmaste återförsäljare kan du hitta på Plutoprodukters hemsida. Bredd 29 cm, djup 25 cm.

tidningsställ
Foto: Plutoprodukter
Publicerad med tillåtelse

Julklappstips 16 & 17 december

Eftersom jag inte tipsade om någon julklapp igår, så blir det två stycken idag. Jag har valt att de ska matcha varandra, men man kan även köpa dem var för sig. Det är en vas och en blomma från Ikea. Vasen Ikea Ps är 75 cm hög och kostar 259 kronor. Blomman Smycka kostar 69 kronor. Den har jag hemma i min hall.

vasblomma
Foto: Ikea
Publicerade med tillåtelse

Förra årets adventsljusstake

För några dagar sedan visade jag bilder på min adventsljusstake. Den är jag riktigt nöjd med! Nu tänkte jag visa bilder på den som jag hade förra året. I år har syrran fått den av mig, så någon dag tänkte jag visa hur hon har pyntat den.

förra adventsljusstaken


Foto: © Johanna / Inredning & pyssel
Vänligen fråga först om du vill låna bilder som jag har fotograferat!

Julklappstips 15 december

Dagens tips att köpa i julklapp kommer från Höganäs. Deras Pick Up är inte bara snygga, de är praktiska också. Det är en bricka med ett hål för muggen, så att du kan bära allt i en hand. Finns bland annat att köpas hos Duka.

höganäs

Foto: Höganäs
Publicerad med tillåtelse

Jul hos Village

Jag var precis inne på Villages hemsida och hittade dessa julbilder. Tidigare idag var jag inne i deras butik i stan och köpte en julklapp. De har många fina saker tycker jag.

Jul hos Village


Foto: pressebilder Village

Ljuslykta

På kvällen är det så mysigt att tända massa ljus här hemma och krypa upp i soffan under en filt. Kommer ni ihåg ljuslyktan som jag hade ute på balkongen i somras? Den har fått flytta in nu och har röda ljus.

ljuslykta

Foto: © Johanna / Inredning & pyssel
Vänligen fråga först om du vill låna bilder som jag har fotograferat!

Julklappstips 14 december

Koziols glasunderlägg har jag visat två gånger tidigare. De är riktigt snygga tycker jag! Därför blir de mitt julklappstips idag. De finns bland annat att köpa hos Bluebox för 99 kronor för fyra stycken. De finns i flera olika färger.
glasunderlägg


Pynt inför julen

Dessa inspirerande bilder kommer från Martha Stewart. Det är snyggt när vasen och blommorna matchar varandra som på den översta bilden. Även polkagrisarna matchar.

dukning 

Jag gillar idén att ställa många blockljus i olika storlekar på olika höga fat, istället för att ha alla på samma fat.

julljus 

Korgen med rosorna känns lagom julig tycker jag.

korg med rosor

Foto: Martha Stewart

Julklappstips 13 december

Idag är det lucia och vad passar bättre att tipsa om än en ljuslykta? Denna kommer från Sagaform och finns i flera olika mönster. Den är 15 cm hög och kan bland annat köpas hos Duka för 169 kronor.

Sagaform ljuslykta

Foto: Sagaform

Julklappstips 11 & 12 december

Eftersom jag inte tipsade om något julklappstips igår, så tänkte jag tipsa om två stycken idag. Cult Designs serie Paus är riktigt snygg tycker jag. Muggar och en kanna skulle jag gärna vilja ha i julklapp. Kolla in Fridas tips om hur man kan använda de små muggarna när man dricker glögg. Om det inte finns någon återförsäljare nära dig, så går det att köpa produkterna på Mias online.

mugg kanna

Foto: Cult Design
Publicerade med tillåtelse

Min adventsljusstake

Nu ska ni få se bilder på min adventsljusstake. Från början hade jag tänkt ha fyra svarta ljus på ett avlångt svart fat och knyta siffror runt ljusen, men det verkade vara omöjligt att hitta ett fat som var så som jag ville. Dagen innan första advent hade jag fortfarande inte fått tag på ett fat. Jag höll på att ta fram adventsljusstakarna och stjärnan till fönstret och då hittade jag snösprayen som jag köpte på Lisebergs julmarknad förra året. Prinsen sprayade en rund silvrig tallrik som jag hade hemma och sen pyntade vi den med ljusen, svarta stjärnor från Blomsterlandet och guldiga pynt från Ikea. Prinsen sprayade även lite snö på dem. Det blev inte som jag hade tänkt från början, men det blev riktigt snyggt!

adventsljus
 
närbild adventsljus
 
första ljuset
  
image229


Foto: © Johanna / Inredning & pyssel
Vänligen fråga först om du vill låna bilder som jag har fotograferat!

Ge bort choklad

I juletider så ges det bort mycket chokladaskar. Lägg gärna ner lite tid på att pynta askarna på ett personligt sätt. Då uppskattas presenten ännu mer och det är extra roligt att ge bort dem tycker jag. Det är både enkelt och går snabbt, det är bara att använda fantasin. Dessa bilder är från Martha Stewart.

choklad choklad2

Foto: Martha Stewart

Julklappstips 10 december

Mitt julklappstips idag är Rörstrands Filippa K-muggar. De finns i flera olika mönster och färger. De kan bland annat köpas på Duka, där kostar ett 2-pack 259 kronor. 

filippak2filippak1filippak3

Foto: pressbilder Rörstrand

Adventsljus

Så var det redan andra advent och det andra ljuset är nu tänt. Jag har inte visat bilder på min adventsljusstake som jag har fixat iordning, men imorgon ska jag försöka göra det. Men jag kan visa bilder på ett adventsljus som jag har köpt på Lagerhaus. Det är vitt med silvrig text på.

adventsljus

Foto: © Johanna / Inredning & pyssel
Vänligen fråga först om du vill låna bilder som jag har fotograferat!

Ett till julkort

För några veckor sen gjorde jag och syrran egna julkort. Jag visade dem här på bloggen, men missade ett av korten. Så därför tänkte jag visa det för er nu. Syrran har gjort detta kort. Riktigt snyggt blev det tycker jag!

julkort

Foto: © Johanna / Inredning & pyssel
Vänligen fråga först om du vill låna bilder som jag har fotograferat!

Julklappstips 7 december

Ljuslyktan Deco kan man köpa hos EM. Den kostar nu 149 kronor. Snygg att tända på kvällen nu när det är mörkt ute!
deco
Foto: EM

Julklappstips 6 december

Hos EM kan man köpa mattan Toledo. Den finns i färgerna svart och vitt och i tre olika storlekar. Den minsta har måtten 140x200 cm och kostar 1995 kronor. Mattan är i 100% ull.
Toledo

Foto: EM

En rolig nyhet från Cult Design

Har ni sett den roliga nyheten hos Cult Design? Nu har de tagit tag i en mycket efterlängtad sak, nämligen att starta en nätbutik som säljer Cult Designs produkter. Det är Mias lustgård i Umeå som startat nätbutiken MiasOnline.

image216

Julklappstips 5 december

BodaNovas serie Joy är riktigt snygg tycker jag! Ett bra julklappstips är Joy Tumbler, ett rör med fyra stycken glas i. Glasen finns i fem olika motiv. Tumbler 4-pack kan bland annat köpas hos Cervera och kostar 199 kronor.

joy

Foto: pressbilder BodaNova

Julklappstips 4 december

Är du ute efter en billig och enkel julklapp som passar de flesta, så tycker jag att du ska ta dig en titt på dessa grytunderlägg från Zone. Ordinarie pris är 189 kronor, men just nu kostar de endast 49 kronor för fyra stycken. Måtten på dem är 20,5x20,5 cm.
grytunderlägg
Foto: Zone

Varje dag fram tills jul

När jag var liten fick jag och syskonen öppna paket under december månad. Ett paket varje dag. Riktigt mysigt att räkna ner inför julen tycker jag. Nu inför 1 december hade jag köpt lotter som prinsen ska få skrapa varje dag fram tills jul. Jag tejpade fast dem på ett snöre så de är samlade på ett ställe. Tianlotter fram till den 23:e och en trisslott på julafton. Än så länge har han skrapat två lotter och vunnit på båda, dock bara små vinster. Ett glas julmust, pepparkakor och tända ljus till hade jag också fixat.

lotter
lotter

Foto: © Johanna / Inredning & pyssel
Vänligen fråga först om du vill låna bilder som jag har fotograferat!

Julklappstips 3 december

Även dagens julklappstips har jag hittat hos Duka. Dessa blommiga filtlöpare heter Lob och finns i svart och rött. De kostar 99 kronor och är i storleken 35x140 cm.

image210

Foto: Duka

Julklappstips 2 december

En köksvåg är en av sakerna som jag önskar mig i julklapp. Helst vill jag ha en digital. Denna hittade jag hos Duka. Snygg tycker jag! Den kostar 299 kronor.

köksvåg

Foto: Duka

Julklappstips 1 december

Jag tänkte tipsa om en sak att ge bort i julklapp varje dag fram till jul. Mitt första tips är ett bäddset från Hemtex för 149 kronor. Detta är en present som jag själv gärna vill ha. Snyggt mönster tycker jag.

bäddset
Foto: pressbild Hemtex