Årets möbel 2008

För några månader sen utsåg Sköna Hem årets möbel 2008. De har delat ut detta pris sedan 1993 och i år var det bordet La Chapelle designad av Inga Sempé som vann.

Så här lyder juryns motivering:

"Möblernas samlingspunkt - bordet - har inte alltid varit den visuellt mest ­engagerande möbeltypen. Men i Inga Sempés La Chapelle har det  givits en alldeles egen karaktär. Med tydlig form där praktisk och visuell funktion förenas till arkitektonisk kvalitet. Bordet är ett fint ­exempel på hur en ­nyskapande och ­experimentell form­givare har omsatt sina idéer i en serietillverkad produkt."


Vad tycker ni? Var det ett bra val av juryn?

Årets möbel 2008


Foto: August Eriksson

Kommentarer
Postat av: lotta

urcooolt bord tycker jag!

Postat av: therre

Hej!

Ja, det var ett jättebra pris! Jag vågar inte köra nåt lite dyare därifrån. Det dyraste jag köpt var för typ sexhundra och när det kom till Sverige fick jag dessutom tulla för det så jag håller mig till att göra billiga fynd där. Har aldrig fått nåt borttappat heller och skulle så fallet bli nån gång är det ju tack o lov inte alltför stor summa heller :)

2008-05-14 @ 09:45:08
URL: http://www.therre.se
Postat av: GÅRDSROMANTIK

Snyggt underrede!

Kram Maud

2008-05-14 @ 09:45:56
URL: http://havsviken.blogspot.com
Postat av: Fredrik

va snygg

2008-05-14 @ 11:01:03
URL: http://fredrikfredrik.webblogg.se
Postat av: Pialotta

Först.. så häftigt bord:-)
Jag bytte inte själv till nya plattformen.. igår då jag var inne och uppdaterade och sedan loggade ut.. kom den där rutan upp om att jag skulle sätta in mina inloggningsuppgifter för min blogg stod nu i kö eller något sådan stod där.. efter det fick jag ett mail från dom och där ska man klicka på en länk som gäller nu för inloggning tills alla är flyttade.. inga som helst svårigheter alltså:-)
Ser nästan likadant ut på nya plattan, lite olikt att ladda upp bilder, men annars helt okej.. man lär sig efter hand.. annars går det så bra att fråga dom på temet.
Ha de gott tjingeling

2008-05-14 @ 11:01:04
URL: http://caffepaus.blogg.se
Postat av: Designtjejen

DESIGNEN är JÄÄÄÄäättttttttteeeee fin!!!!!! Är du nöjd????

2008-05-14 @ 18:16:16
URL: http://designtjejen.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras inte):

Hemsida/blogg:

Din kommentar:

Trackback