Tips på inredningskurser, del 2

Här kommer andra delen av tipsen på inredningskurser. Jag fick några tips om kurser på Växjös universitetet. Malin håller på och läser kursen Bostadens utformning, en distanskurs med några campusträffar. Man får läsa om bostäders arkitektur, ljus i bostaden, möblerbarhet, samband mellan huset och platsen och möbler. Hon tycker att den är ganska skoj. Så här beskrivs kursen på hemsidan:
"Bostadens inre miljö skapas huvudsakligen utifrån funktionalitet, men personlig stil har en given plats i sammanhanget. Kursen ger grundläggande kunskaper om bostadens utformning, planlösning, möbel- och inredningsdesign.
Utifrån kunskapen om hur bostaden utformas får du användning för din kreativitet i genomförandet av en uppgift där du presenterar produkter eller lösningar för den inre miljön. I kursen ingår föreläsningar, seminarier och studiebesök. Kursen genomförs som distanskurs kompletterat med campussamlingar."

vas

Cladde har gått ett tvåårigt programmet för inrednings- och butikskommunikation på Växjö Universitet. Hon tyckte att utbildningen var okej och skriver att den är väldigt ny och därmed finns det mycket att förbättra. Hon lärde sig mycket och tyckte att det var intressant! 
"Programmet för inredning och butikskommunikation är en utbildning som erbjuder ett kraftfullt möte mellan ekonomi och estetik, mellan kreativ energi och strategi, mellan praktik och teori."

Hon tipsar även om att det finns en liknande utbildning på Leksands folkhögskola som pågår under 40 veckor.
"Dekoratörsutbildningen är en praktisk grundutbildning där målet är att du efter genomgången kurs ska kunna utföra praktiska moment som skyltning, textning och andra i dekoratörsyrket förekommande arbetsuppgifter. En stor del av undervisningen sker under ledning av lärare. Vissa delar bedrivs i projektform med inslag av helt självständiga arbetsuppgifter. Det praktiska varvas med korta teoriavsnitt. Grupparbeten förekommer liksom praktiskt arbete ute i butik. I utbildningen ingår 6 veckors praktik som eleven ordnar själv. Vi samarbetar med Svensk Handel och butikerna i Leksand."

Foto: © Johanna / Inredning & pyssel
Vänligen fråga först om du vill låna bilder som jag har fotograferat!

Kommentarer
Postat av: Jennie

Låter som riktigt roliga kurser de där...
Ha de gott!

Postat av: Malin

Hehe..där var man med på ett litet hörn ser jag:)

Ja brödet var verkligen komplicerat...host..not...Kram

2008-03-04 @ 14:18:55
URL: http://carlssonkarlsson.blogg.se
Postat av: Sandra

Så intressant det skulle vara att läsa någon inredningskurs. Har du gått någon sådan kurs? Kram

2008-03-04 @ 15:31:53
URL: http://tjohalia.se
Postat av: Designtjejen

Åh..lätejätte bra! Den första lät kul.. Funderar du på någon själv? Kommer det fler delar? Eller var detta den sista :-)
Hoppas att du får en bra tisdags kväll!
Kram

2008-03-04 @ 18:42:21
URL: http://designtjejen.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras inte):

Hemsida/blogg:

Din kommentar:

Trackback